Sırala
Görünüm:
Toplam 10 ürün görüntüleniyor.

Toz İçecekler

Kültürümüzde İçeceklerin ayrı bir önemi vardır. Bu sebeple birçok içecek türü mevcuttur. Bu içecek türlerinden biri de Toz İçecekler. Toz İçecekler genel itibariyle sıcak su veya sütün içinde ayrıştığı için dengeli bir aromaya sahiptir.

İlginç lezzeti ve bin bir çeşit faydası ile: Chai tea

Chai tea son zamanlarda oldukça popüler olan bir içecek türü. İçinde bulundurduğu zengin baharatlardan dolayı insan vücuduna iyi etkileri bulunmakta. Genel hatlarıyla siyah çayın içerisine konulan zencefil ve diğer baharatların karışımından oluşmaktadır. En popüler olarak kullanılan baharatlar kakule, tarçın, rezene, karabiber ve karanfildir ancak yıldız anason, kişniş tohumları ve karabiber de diğer sevilen seçeneklerdir. Chai tea Hazırlanışının ılık su ve sıcak süt olması dikkat çekici özelliklerinden biri. Chai tea yapısında bulunan baharatlar sebebi ile oldukça faydalı bir yapıya sahiptir.

Chai tea, kanser oluşum riskini azaltır: Chai tea yapısında bulunan tarçın, kakule ve zencefil özellikleri itibariyle antioksidan ve fito kimyasal yapıya sahiptir. Bu sebeple düzenli olarak Chai tea içen bir bireyin mide ve bağırsak kanserine yakalanma riski içmeyen bir bireye oranla daha düşük diyebiliriz.

Chai tea, soğuk algınlığını önler: Chai tea’nın içinde bulunan zencefil bilindiği üzere kış çaylarının vazgeçilmez baharatıdır. Bu sebeple kış günlerinde sık sık hastalanma gibi bir durumunuz var ise Chai tea, zencefilin yanı sıra içeriğinde bulunan baharatlar sayesinde bağışıklık  sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği: Salep

Salebin yapısını teknik olarak incelediğimizde , orkideler (orchidaceae) ailesinden geldiğini ve toprak altındaki yumrulardan elde edilen Tozdan üretildiği gözlenmektedir. Buradan hareketle salepin orkide ailesine mensup olduğunu söyleyebiliriz. Kelime anlamı itibariyle salep Arapcada ki sahlap kelimesinden gelmektedir. Orkide bitkisinin toprağın altıdaki yumrulardan elde edilen Tozun genellikle sütle veya su ile karıştırması ile hazırlanmaktadır.

Salepin yapısı incelendiğinde tel köklü ot türünde bir bitki olan salepin 2 adet yumru kısmı bulunmaktadır. Bu yumrular nişasta benzeri polisakkarit glucomannan ismi verilen bileşikler içerir. Gövdesi, dik ve silindirimsidir. Salep çiçekleri salkım veya başak şeklindedir.

Birbirinden farklı aroması ile: Toz meyve çayları

Çay kültürümüzün olmazsa olmazı bir içeceği. Temeli uzun zaman öncesine dayanan çayın yıllara bağlı olarak alternatif çeşitleri çıktı. Bu çeşitlerden biri Toz meyve çayları. Siyah çay gibi olmayan Toz formda bulunan bu çaylar, her türlü damak tadına hitap etmekle kalmayıp türlü türlü faydaları da bulunmakta. Toz meyve çayları adından da anlaşılacağı üzere Toz formda bulunmaktadır. Hazırlanışı ise sıcak suyun içine belirli bir miktarda eklenmesi ve karıştırılmak sureti ile sıcak suyun içinde eritilmesi ile hazırlanmaktadır. Kullanacak olduğunuz suyun taze olması içinde klor bulunmaması Toz meyve çayının tadını büyük ölçüde etkilemektedir.

Çikolatanın ham maddesi olarak kabul edilen: Kakao

Her kesimden insanın severek tükettiği bir tatlı olan çikolatanın ham maddesi olan, annelerin keklerinde, kurabiyelerinde sık sık kullandığı bir besin kakao. Üstelik kakonun insanlığın hayatına uzun zaman önce girdiği bilinmektedir.

Günümüzde vazgeçemediğimiz özellikle mutluluk hormonu salgıladığı için adeta o tüm kalorileri yok saydığımız kakaonun tarihi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Bu benzersiz lezzet insanlığa damga vurmuş bir tatlı türü olduğunu söyleyebiliriz. Kakaonun  temeli, M.Ö. 1500 yılına kadar gittiiği düşünülmektedir. İnsanlığın köklü uygarlıklarından biri olan Aztekler zamanında çikolata yenilecek bir tatlı çeşidi olmaktan ziyade, cenaze törenleri veya kutlamalar gibi özel ve dini günlerderde kullanılmak üzere tüketilen bir tatlı çeşidi imiş. Kakao o kadar değerli bir olguya sahipmiş ki alışveriş zamanlarında para yerine kullanılan bir değermiş. Bu kadar değerli bir yiyecek olan kakaoya Aztek uygarlığı “Tanrının Yiyeceği” anlamında kullanılan bir besinmiş.

  1. S. 1500 yıllarına gelindiğinde kakao içecek formuna geçiş sağlamıştır. Ardından 1600 yıllarında ise kakaonunu içine şeker eklemesi yapılarak günümüzdeki her kesimden insanın gönlüne taht kuran çikolata olarak karşıma çıkmaya başlamıştır.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.